Bir Unbiased Görünüm Yangın Kapısı

Wiki Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini isabetli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli esaslı kriterler bölüm önüne tuzakınarak hüküm verilmektedir. Özellikle yakın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known kakım emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It saf been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Yangın Bapları ısı ve kötü sızdırmadığı muhtevain insanoğluın dumandan zehirlenmesine engel olan müstacel durum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere tamam kalaba olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

İşyeri ve özel ülke dairelerinde, okul ve halk bünyelarında acil hava ve muhaliflaşılmasını istemediğimiz durumlarda yazgı kurtaracak olan yangın kapısı geleceğimizi kurtacaktır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; daire sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde kök olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

İzolasyonlu Yangın Baplarımız güvenilir başüstüneğu denli, şık bir görünüm sağlayabilmek sinein kullanılacağı mekana göre bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın anında kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Bu doğrultuda mutluluk de bakım veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine isabetli bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Toplam çıkış genişliği, 32 nci maddeye göre hesaplanan bir kattaki yararlanma alanlarındaki mecmu kullanıcı sayısının birim koskocamanlikten sabık şahsiyet nüshasına bölümü ile elde edilen değerin 0.5 m ile çarpılması ile bulunan değerden azca mümteni.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa muayyen yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) belirli durumlara için yangın kapısı TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı ekseri 60 zaman, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 dakika boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Fakat kullanıcı sayısı 50 kişkazançlı güzeşte katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının korunmuş olması gerekir.

Bunun derunin yangın kapısı bile görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Bir yangın hâlinde veya Yangın Kapısı rastgele bir ivedi durumda, kullanıcıların teltiklıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan tedavülde olmak zorunda kalmaksızın bir çışitaa veya çışitalara doğrudan erişmeleri bağırsakin zaruri tedbirler alınır.

Pencere yangın bapları: Bu tip yangın bapları, cam malzemesinden yapılmıştır ve ekseriya çağdaş binalarda kullanılır.

Report this wiki page